Ако Борис Джонсън се оттегли или бъде свален от поста министър-председател, във

...
Ако Борис Джонсън се оттегли или бъде свален от поста министър-председател, във
Коментари Харесай

Военен кабинет може да смени Борис Джонсън

Ако Борис Джонсън се отдръпна или бъде свален от поста министър-председател, във Англия може да бъде основан " боен кабинет " - вместо съревнование за водачество, с цел да не се отвлича вниманието от спора в Украйна, разкрива в. " Гардиън ".

Вестникът прецизира, че концепцията е на високопоставения реакционер и критик на английския водач - сър Роджър Гейл.

Той даже счита, че " краткотрайната администрация " може да бъде ръководена от вицепремиера Доминик Рааб, който за малко пое ръководството през 2020 година, когато Джонсън беше приет в болница с COVID-19.

Ветеранът закостенял народен представител по-рано внесе писмо за съмнение към Джонсън, което остава " на масата ", само че по-късно съобщи, че не е подобаващият миг за избори за водач, поради обстановката в Украйна.

Джонсън е изправен пред нови въпроси по отношение на водачеството си, откакто този месец беше санкциониран след полицейско следствие, което откри, че той и други лица са нарушили наредбите за COVID-19 по време на събиране на " Даунинг стрийт " 10.

Припомняме, Борис Джонсън е първият английски министър председател, глобяван за нарушение на закона.

Общо за по този начин наречения скандал " Партигейт " до момента полицията издаде повече от 50 санкции, разследвайки 12 събирания на " Даунинг стрийт " и други държавни здания по време на локдаун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР